makktársalgó

makktársalgó

A makktársalgó volt az első nyilvános fórum, ahol a fizetős lányokat látogató urak őszintén és kötetlenül tapasztalatot cserélhettek.
Szükség is volt rá, mert amikor 1999-ben az utcán tömegesen ácsorgó prostituáltak a jogszabályok szigorodása következtében bérlakásba kényszerültek, nagyon sok volt az átvágás, a durva lehúzás.

Mivel a lányok ügyfelei is családos emberek lévén a tilosban jártak, a kurvabőrbe bújt bűnözőkkel szemben egyedül a nyilvánosság erejével lehetett védekezni.

Hogy ez a nyilvánosság mennyire fontos volt, mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy a makktársalgónak rövid időn belül kísértetiesen hasonló követői akadtak: ugyanazon a szerveren, azonos topikcímekkel és kísértetiesen hasonló moderálási elvekkel indultak el a következő fórumok: piroslámpa, callgirlcenter, Budapestsex, rosszlányok, Magnum, Bordello, kellemesest, escortcenter, redzone, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Volt az említett oldalak között olyan, amelyikkel soha nem találkoztunk, de akadt olyan is, amelyiknek a szerkesztői a makktársalgóból loptak anyagot, vagy épp a szoknyavadász lapok ellen folytatott fikahadjáratukhoz használták gyakorlótérnek.
Az sem volt ritka, hogy hasonló lapok szerkesztői a makktársalgóban hirdették a sajőát oldalukról, hogy piacvezető, ugyanakkor a hozzászólásukba olyan scriptet csempésztek, amelyik a saját statisztikájukat javította.

A makktársalgó 2004 februári bezárására igazából két okból került sor:

  • az önzetlen, ebből következőleg hiteles beszámolók rovására egyre több volt a gyatrán burkolt reklám, illetve a nyilvánvalóan lejáratú célú írás
  • a makktársak elhallgattak, helyettük egy 10-15 fős netfüggő társaság fosta tele a topikokat idétlenkedő jópofáskodással, infantilis gügyögéssel - erre pedig (rajtuk kívül) senkinek nem volt szüksége.

    Magyarán a makktársalgó bár tele volt hozzászólással, kiüresedett, unalmassá vált, csak értelmetlen feladatot jelentett, ugyanis a vége felé egyre sűrűbben kellett moderálni, mert a szereplői gyakran összevesztek és ilyenkor előszeretettel hozták nyilvánosságra egymás privát adatait, gyengéit, betegségeit, stb.

Volt tehát egy szép időszak, a makktársalgó 3 éve - ez pedig elmúlt.


Ha nem kíváncsi a makktársalgó témáira, akkor visszamehet a szoknyavadász kezdőoldalra, megnézheti a szoknyapressz hírarchívumot vagy válasszon az alábbi oldalak közül: